Onze geschiedenis, dat leest als een golf.
Met heel veel hoogtepunten en soms een kleine dip.

Maar altijd met die heerlijke smaak van passie.

The First Wave: Vader Fernand wordt koffiebrander

1987: Fernand Deprez neemt een drastisch besluit: zijn toekomst ligt niet langer in de bouwsector. Op 19 juni opent hij in de Leiestraat in Kortrijk het Kortrijks Koffiehuis. Enkele maanden later steekt een wereldwijde koffiecrisis de kop op…

1991: Fernand en Catherine tekenen voor de eerste coffee take away in de streek. Pionieren zit hen nu eenmaal in het bloed. Wat later volgt een nieuwe mijlpaal: de familie Deprez neemt Sara Koffie over.

The second wave: Kleine kindjes worden groot

1998: De branderij van Sara Koffie is uit zijn voegen gebarsten; in Vichte verschijnt een nieuwbouw.

2004: Klaar voor een nieuw hoofdstuk: Sara Koffie wordt Viva Sara. Viva Sara breidt haar activiteiten ook uit naar thee waarmee het wil pionieren in Belgie.

The third wave: The new generation comes in

Jaren 2000: Bart en Peter komen steeds meer in beeld binnen het bedrijf.

2006: Peter wordt voor het eerst Belgisch kampioen barista. Weekend Knack schrijft: “Onze nationale barista verheft het schenken van koffie tot een kunst…” 
In de daaropvolgende jaren coachen Peter en Bart ook andere barista’s waarmee ze tot vier maal toe Belgisch kampioen worden en meermaals op het podium van het WK staan.

2012: Het Kortrijks Koffiehuis verhuist naar de Grote Markt. Er is niet alleen plaats voor een Italiaans geinspireerde koffiebar, maar ook voor een Coffee Academy. Het eerste Viva Sara Kaffée is geboren.

2014: Bart wordt bestuurslid van de World Specialty Coffee Association en wordt onder meer jurylid bij internationale barista-kampioenschappen.

2017: Peter heeft een nieuwe passie te pakken: hij wordt theesommelier.

The Fourth Wave: Ready for a new future

2015: Viva Sara opent zijn eerste corner bij Meubelen Gaverzicht.

2016: Bart en Peter ontwikkelen samen met Designregio Kortrijk de
filterkoffie en -thee van de toekomst

2017: Viva Sara opent een eigen corner in az groeninge in Kortrijk.

2020: Verhuis van de winkel naar een ruime vaste shop in de Korte Steenstraat in Kortrijk. Viva Sara wordt pionierslid van het ESTA, the European Specialty Tea Association

2022: Een schakeljaar in de geschiedenis van Viva Sara: we nemen afscheid van ons Kaffee op de Kortrijkse Grote Markt, installeren een state of the art branderij in Vichte, openen een bijkomende shop in het Pand in Waregem en gaan van start met een gloednieuw B2B-platform en webshop.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×