It´s all about people...

Natuurlijk gaan wij resoluut voor de beste koffie en thee.
Heerlijk om die smaakpapillen te prikkelen.

Maar zoveel mooier wordt het als onze projecten ook mensen vooruit kunnen helpen…

Viva Sara financiert droogbedden op familieplantage in Honduras

Rony Dario Alba Vega groeide op in Atima, Honduras. Samen met zijn vader Mardoquin (roepnaam Quin) richt hij er een koffieplantage op. Hij leert er ook Annelies kennen, een Vlaamse met wie hij later zou huwen en naar België zou afzakken. Dan overvalt het noodlot hem en sterft vader Quin. Sindsdien runt Rony de plantage samen met zijn oom. Ze investeren in de plantage door onder meer een pick up aan te kopen die de arbeiders naar de plantage brengt of door de bouw van een huis op de plantage waar ze in drukke tijden kunnen overnachten. Maar ze leggen ook extra droogbedden aan waardoor de verwerking van de koffie nu volledig op het domein zelf kan gebeuren. Viva Sara gelooft in de mooie project en besliste dan ook om de aanleg van de extra droogbedden financieel te ondersteunen.

Kunstveiling voor het goede doel

Ze pakt er zelf niet graag mee uit, maar mama Catherine zet zich achter de schermen heel graag in voor het goede doel. Zo organiseert ze sinds jaren een kunstveiling voor het goede doel. Het zijn niet zomaar wat knutselwerkjes die geld moeten opbrengen. Wie de gedrevenheid van Catherine kent, weet dat ze geen half werk doet. En dus gaat ze zelf achter de grote kunstenaars van ons Vlaamse land aan met de vraag om een werk te creëren rond een centraal thema. Wim Opbrouck, Michael Borremans, Koen Vanmechelen of Arne Quinze; geen van hen kon al weerstaan aan de vraag van Catherine… Het bracht de afgelopen jaren al een stevige duit in het zakje voor projecten die integraal gaan naar kwetsbare Kortrijkse kinderen die minder kansen krijgen dan wij. Zo werden met de gelden in Coronatijden laptops aangekocht voor kansarme kinderen, financiële tussenkomsten geregeld in tandgeneeskundige zorgen, etc.

Spearmint uit Malawi

Toen Peter een bezoek bracht aan verschillende theeplantages in het Afrikaanse Malawi, ontmoette hij er ook een boer die recent overgeschakeld was op het kweken van pepermunt. Na enkele tegenvallende oogsten voor hem en zijn familie, was hij liever wat minder weersafhankelijk. Toen Peter hem na het proeven van zijn kruiden beloofde jaarlijks zijn hele oogst te kopen, kon de man zijn geluk niet op. Het bezorgde hem werk- en inkomenszekerheid voor de volgende jaren op…

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×